Dienstag, 27. Juni 2017

Σχετικά με την καταδίκη της Ηριάννας

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

Η τραπεζική κρίση δεν ξεπουλάει μόνο τη χώρα δεν υποθηκεύει μόνο τα σπίτια μας, δεν μετατρέπει χιλιάδες σε απελπισμένους νεόφτωχους και δεν σπρώχνει μόνο βίαια τα παιδιά μας στη μετανάστευση. Σαρώνει κάθε αυταπάτη σε σχέση με τη δημοκρατία, το δίκαιο, τα δικαιώματα, τις ελπίδες. Αυτό που αυτάρεσκα αποκαλούνταν «συντεταγμένη πολιτεία» αποδεικνύεται ένας σαλτιμπάγκος που χορεύει , όπως του χτυπούν το ντέφι οι δανειστές. Αυτό που επίσης αυτάρεσκα αποκαλούνταν «κράτος δικαίου», αποδεικνύεται μια μηχανή εξόντωσης που δεν νοιάζεται ούτε για τα προσχήματα.

Η καταδίκη της Ηριάννας δεν είναι μια περίπτωση «δικαστικού σφάλματος», Ακολουθεί μετά την καταδίκη του Τάσου Θεοφίλου, χωρίς στοιχεία και μάρτυρες, μόνο και μόνο για να δώσει συνολικά στο νεόφτωχο λαό αυτής της ξεπουλημένης χώρας το μήνυμα πως, αν δεν σου φτάνει να είσαι άνεργος, πεινασμένος, υποψήφιος άστεγος, για να συνειδητοποιήσεις πόσο πανίσχυρη είναι η εξουσία που σε πουλάει, μπορείς εύκολα να βρεθείς με χειροπέδες και να πεταχτείς βορά στα σκυλιά των ΜΜΕ. Η υπόθεση της Ηριάννας είναι το τελεσίγραφο τους, πως η ολοκληρωτική συντριβή μιας ανθρώπινης ζωής είναι για το «κράτος δικαίου» μια απλή διεκπεραίωση.

Η εξαφάνιση δέκα χιλιάδων προσφυγόπουλων, η απόλυτη αυθαιρεσία στο καθεστώς χορήγησης ασύλου, η κατάργηση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου, ακόμη και της συνθήκης της Γενεύης, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, η συντριβή κάθε έννοιας εργασιακού δικαίου, ο εμπαιγμός των θυμάτων από δολοφόνους νεοναζί, αφήνει το «κράτος δικαίου» παγερά αδιάφορο. Η προσωπική ζωή όμως της Ηριάννας γίνεται γι’αυτούς αντικείμενο διαπόμπευσης και παραδειγματισμού.

Το Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου συνένωσε κόσμο στη βάση της ανθρωπιάς, χωρίς ιδεολογικά προαπαιτούμενα και κομματικές ταυτότητες. Η πορεία μας όμως, από το μάζεμα πτωμάτων σε μια θάλασσα παλιανθρωπιάς, μέχρι την απουσία της κρατικής μέριμνας και τις κρατικοδίαιτες ΜΚΟ και τη «δικαιοσύνη» κατά παραγγελία, μας έμαθε να βλέπουμε τον κόσμο βαθύτερα από τη στοιχειώδη ανθρωπιά.

Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση της Ηριάννας και την αναψηλάφιση των δικών που οδήγησαν σε φυλακίσεις, χωρίς στοιχεία και μάρτυρες Αν για την εξουσία η υπόθεση της Ηριάννας είναι τελεσίγραφο ολοκληρωτικής υποταγής, για μας είναι ζήτημα ιστορικού φιλότιμου και στοιχειώδους αξιοπρέπειας η μη υπακοή σε τελεσίγραφα.

Δωδεκάνησα, 27/06/2017
ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen